Bloggen her er skiftet fra Gigahost til Unoeuro

Jeg har skiftet server fra gigahost til unoeuro på bloggen her i dag.

Grunden? Unoeuro er gratis et år, pga deres 12års fødselsdag, så jeg tænkte at jeg ligeså godt kunne.

Jeg bruger Tools.pingdom til at måle hastigheden, til sverige. Og siden er sat op med WP Fastest cache samt Cloudflare.

Er Unoeuro hurtigere eller langsommere ?

Se selv, jeg har testet 3 sider før og efter. Det skal også siges at der nogen gange er meget stor forskel på forskellige servere inden for en host, det kan være jeg har være heldig eller uheldig.

Forsiden:

På gigahost:

bagnegaard gigahost

På unoeuro:
bagnegaard unoeuro

Forskellen er meget lille, og de besøgende mærker det i hvert fald ikke. Jeg ved ikke hvorfor Requests og page size er gået op og ned, det er sikkert fordi Unoeuro og gigahost understøtter forskellige cache ting, som er blevet aktiveret fordi jeg i forvejen havde plugins der kunne klare funktionerne.

Alle projekter siden:

På gigahost:

bagnegaard projecter gigahost

På Unoeuro:

bagnegaard projekter unoeuro

Igen er forskellen meget meget lille. Og loading tids forskellen er så lille at du ikke kan regne med at det er rigtigt, det kan ligeså godt være midlertidigt at Pingdom’s server var en smule langsommere.

Hurtig kode indlægget:

En af mine langsomeste sider er også den længste, sjovt nok 🙂

På gigahost:

bagnegaard kode gigahost

På unoeuro:

bagnegaard kode unoeuro

Forskellen er igen meget lille.

Konklusion:

Lad vær med at skifte fra et shared hosting sted til et andet, i håbet om at din side bliver meget hurtigere. Det hele handler om hurtig kode eller god cache.

Forskellen på disse 2 er meget lille, du skal hellere vælge host efter hvem der er gratis et år, eller hvem der har bedst support 🙂 Ellers så vælg en vildt hurtig host.

I følge unoeuro er min test forkert

De mener den kun tester min HTML kode og cloudflare, det er også rigtigt, jeg mener at testen er lavet så den viser hvad kunden ser, og at det ikke betyder meget for mig om den ene eller anden host er hurtigere, det har mere at gøre med hvordan brugeren oplever hastigheden.

Så jeg har lavet en test mere.

TTFB test

Denne gang har jeg lagt Gigahost siden på test.bagnegaard.dk og unoeuro siden på bagnegaard.dk.

TTFB betyder time to fist byte, denne hastighed er hvor langt tid serveren er om at sende den første del af siden, en byte, som er meget lidt. Testen viser, hvor meget tid der går med at slå serveren op, hvor meget tid serveren bruger på at sende dig det rigtige sted hen, hvor meget tid serveren bruger på at lave den side du skal have, også til sidst en lille del download.

Jeg bruger en service til det jeg ikke kender, den hedder bytecheck.com. Serveren de bruger er nok en Digital Ocean server som står i USA, det er i hvert fald hvad jeg har slået op.

Først Gigahost:

ttfb unoeuro

Så Unoeuro:

ttfb gigahost

Resultaterne skifter imellem 0,40-0,25 for begge, altså er der praktisk talt ingen forskel.

For at få servicen bytecheck.com til at virke hos unoeuro skal du sætte dette ind i din .htaccess fil, hvis du ikke har en .htaccess fil så opret en, alle FTP programmer kan oprette filer også skal den bare navn gives: .htaccess (husk det første .):

<IfModule security_module>
SecFilterEngine Off
</IfModule>