Gratis SSL

Vi er i den eneste tid blevet bombet med at SSL er godt, mest af Google, som også har nævnt at de vil give bedre placeringer til sider med SSL, jeg har dog ikke se set det endnu.

Men udover Google er der nogen rigtig gode grunde til at have SSL.

  1. SSL giver beskyttelse af alle de data som dine brugere sender til dig. Det kan bare være en fordel at det ikke er så let for NSA.
  2. SSL gør dine brugere mere trygge, det lille grønne logo i toppen af URL-baren gør alle glade.
  3. Backenden på dine sider bliver kryptere, så det er sværere at hacke dig når du redigere din side på åbne, måske endda lukkede, Wifi rundt omkring i byen.

Men SSL er besværligt at sætte op, det koster penge og du skal betale for at have din egen IP adresse for at få SSL.

Men det er ikke rigtigt mere, Open SSL (hedder det ca.) er et system hvor du slipper for at registrere dig, have din egen IP og kan lade et af de store firmaer betale for dig.

One.com giver gratis SSL til alle deres brugere igennem dette system, men de tager penge for deres hosting – men Cloudflare gør det gratis, hele vejen igennem.

Cloudflare er et DNS cacheing system, som du sætte op på din side, også er den på som mellemled imellem dine brugere og din server.
Dette betyder at Cloudflare kan cache din side fordi, lave dine CCS og js filer mindre (minify) og kombinere dem for dig. hvilket giver en hurtigere side.
Cloudflare er nok også de eneste i verden som lover beskyttelse imod DDOS angreb  – fik jeg sagt gratis?

Jeg laver en guide senere om hvordan man sætter Cloudflare op, og hvordan man får SSL på sin wordpress blog.

Denne side er hostet et mellemstort dansk hosting firma, som ikke er kendt for at være særligt hurtigt. Siden er fint hurtigt og SSL virker også upåklageligt.

Du kan se hvordan man opsætter Cloudflare med https her.

Jeg fandt en lille video af en speed test af Cloudflare her: