Let hurtig Backup af din WordPress side

Backup er rigtigt vigtigt, særligt hvis din side er vigtig for dig.

Det handler meget om hvor risiko villig du er, er din side ikke vigtig for dig er det sikkert nok bare at have at bruge den backup der følger med din host, alle hosts har backup’s, det har de altid, men engang imellem virker de ikke, det har jeg oplevet et par gange.

Du kan heldigvis let sætte gratis backup op.

En wp side har 2 dele, den ene er filerne som du kan finde via FTP, den anden del er databasen du kan se via phpmyadmin, hvis din host har det.

Databasen er her alle tekster og alle indstillinger ligger, denne er vigtigst fordi det er her alt arbejdet i din WordPress side ligger, det er dette der tager mest tid at genskabe.

Filerne er her alle filer fra wordpress og alle dine billeder, logoer og filer ligger. Filerne fra wordpress er lette at genskabe, det tager 2m at downloade igen, alle dine billeder er svære at få igen. Til gengæld kommer der ikke så mange nye filer til.

Derfor tager jeg backup af databasen meget oftere end filerne.

Backup skal være automatisk, ellers gør man det ikke og når du  mangler den har du ikke en der er ny nok eller virker.

Plugins til backup

WP-DB-Backup

Det er det modul jeg bruger mest, det tager en backup af din database, du kan enten downloade den med det samme, sende den med det samme til din mail eller sætte den til automatisk at sende en backup om ugen til din email.

Jeg har oprettet en ny gmail, med et godt kodeord og en lang email adresse, alle mine WP sider har dette modul, så min backup email får meget post.
Gmail er rigtig god fordi Google ikke går særligt meget op i hvor meget plads du bruger, de er forholdvis sikre også får du 15GB gratis plads.

Vær opmærksom på at dette modul virker kun hvis din side er forholdvis lille, min side blog.forsejt.dk er for stor, men alle mine andre sider kan fint bruge dette modul. Det handler om hvad din DB fylder, op til 10MB er fint over det virker dette ikke. Brug modulet til at downloade en backup og tjek størrelsen – 250KB er hvad denne sides backup fylder.

Du kan også downloade her: wp-db-backup.2.3.3.

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

Dette modul er til at tage backup af dine filer, det kan også gøres automatisk, som det skal og dette modul kan ligge backupen op på din dropbox så du altid har adgang til den, filerne fylder noget mere, så det er nok vigtigt at have plads nok, jeg bruger dropbox fordi jeg allerede betaler for det og derfor har plads der.
Men du kan også bruge mange andre fil systemer, eller bare lave en backup på din server.

Updraft Plus kan også lave backup af din database.

Du kan også downloade her: updraftplus.1.14.4

Duplicator – WordPress Migration Plugin

Duplicator er ikke et modul jeg bruger, men jeg har hørt rigtigt meget positivt om det, det er særligt godt til at flytte din WP side, fordi de skaber en enkelt fil med alt indholdet også er det super let at ligge den fil online igen på en ny side.

Du skal betale for det for at gøre det automatisk. Med DUPLICATOR PRO.

Du må selv lege med det 🙂

Du kan også downloade her: duplicator.1.2.34

Det vigtigste !

Backup skal testes. Backup skal testes. Backup skal testes.

Læg din side online i en undermappe, på et subdomæne eller noget andet, spørg din host hvordan du lettest kan teste sådan en backup, sikre dig at du selv kan få det hele til at virke.

Når du skal bruge din Backup er det både vigtigt at den faktisk virker, men også at du kan finde ud af at få det hele online igen.