AMP på wordpress?

AMP er Google nye forsøg på at gøre mobil sider lettere og hurtigere at loade, det er de vel også eftersom man tager alt væk fra siderne og kun efterlader billeder og teksten tilbage.

Jeg er modstander af konceptet, men det betyder ikke at man kan lade vær med at bruge AMP.

AMP er en ny form for simplificeret HTML, så det er meningen at alle sider skal skrive om så de er designet på en særlig måde der gør dem lettere for servere at læse og derfor lettere at cache’ samt lettere at loade ind.

Du kan bruge en hvilken som helst side her i AMP format ved at sætte /amp/ ind bag siden’s URL, fordi der ligger AMP-siden, det eneste jeg har gjort er at installere 2 plugins på 2 af mine WP sider, også sat dem op.

De 2 plugins er:

 1. AMP det er wp’s eget AMP plugin som kun virker til post’s
 2. AMP for WP – Accelerated Mobile Pages et plugin som giver ekstra funktioner.

De 2 sider jeg tester på er Forsejt.dk og denne side, forskellen på de 2 er meget lille forsejt.dk er en gammel side med en masse gammelt indhold og bagnegaard er en ny side som ikke er så langsom pga det gamle indhold.

Der er også en anden forskel, jeg bruger et dele plugin her på siden, som åbenbart ikke virker med AMP, så jeg tester også om det gør en forskel om man har en lille AMP fejl eller om det er ligemeget i sidste ende.

Som du kan se laver den en fejl på bagnegaard.dk, med et tag der hedder: plusone, det er mit plugin som laver de dele knapper i toppen og bunden af hvert indlæg med en google + knap.

Sådan installere du det hele:

  1. indstiller de 2 plugins.
  2. Gå til side bar menuen ved navn AMP, nederst i din backend menu.
  3. Sæt et logo fil ind, hvis du gerne vil have det i generelt

 1. Sæt din google analytics kode ind i analytics.
 2. I design kan du rette en smule i design.
 3. I menu kan du sætte menuen du gerne vil bruge på AMP siderne ind, det er vigtigt at du sætter det ind, ellers har dine AMP sider ingen menu.
 4. Resten af tingene behøver du ikke rette, men det kan være det gør en forskel senere når du vil gøre dine AMP sider ekstra fede.

Nu kan du tjekke om det hele virker.

Også skal du selvfølgelig vente på at dine AMP side kommer ind i Google, det kan tage uge sådan som jeg forstår.