HTTP/2 hurtigere side load igen igen

Hastighed er noget vi alle kan lide! Og der sker jo hele tiden noget.

Fx er HTTP/2 noget vi alle burde se på.

Vi bruger normalt HTTP 1.1 og det er fint, det betyder at når en besøgende går ind på din side så henter han siden fra dig, alt os sige at siden fylder 1MB og er på 50 filer/billeder/scrips osv.

Disse 50 filer bliver downloadet 8 af gangen, fordi det er hvad HTTP 1.1 kan, 8 af gangen ikke mere og ikke mindre, det kan hackes ligesom alt andet, fx med CDN.
HTTP/2 har ikke denne begrænsning, her henter brugeren bare siden så hurtigt det kan gå. Der er sikkert en begrænsning men jeg har ikke fundet noget konkret på det.

HTTP/2 er det nye, SPDY og html/1.1 er det gamle, jeg har ingen idé om hvad forskellen på SPDY og html/1.1 er, og har heller ikke fundet nogen troværdige der skriver om det.

Hvor meget hurtigere er det så?

Ifølge siden:  loadimpact.com så er Mackabler.dk ca. 30% hurtigere end HTTP 1.1, du kan selv teste din side.

loadimpact

Des flere filer du har og des mere din side fylder des hurtigere gør HTTP/2 din side.

Hvordan får du HTTP/2 ?

Jeg er ikke sikker, jeg ved heller ikke hvordan man tjekker om man har eller ej, på pingdom tools kan du tydeligt se på http/1.1 sider at de loader 8 filer af gangen, så det er det eneste jeg har at gå efter.

Jeg fik det med i Cloudflare, verdens bedste gratis DNS service. Det er med helt gratis, du skal ikke engang slå det til, og hvis dine brugere ikke har en browser som kan http2 så slår den selv tilbage til http 1.1 eller SPDY.

Der er en anden lille hemmelighed

Http2 afhænger rigtigt meget af Google, Apple og Microsoft fordi de laver dine browsere, så selv om Http/2 burde virke på alle browsere og alle sider så gør det det ikke.
HTTP/2 kræver SSL, ikke fordi det er bygget ind i HTTP/2, men bare fordi ingen af browser-folkene, Google Microsoft og Apple, har lavet det til at virke uden SSL.

Så for at få Http/2 skal du have Cloudflare og SSL, https://ditsite.dk, tilfældigvis er SSL også bygget ind i Cloudflare 🙂

Lidt ekstra info

Jeg ved meget lidt om dette, så spørg din Sysadmin eller webmand, jeg ved heller ikke om det er serveren som skal understøtte det, fx FastCGI, apache eller nginx, om det er PHP der understøtter det,  fx PHP5.6, PHP7, selv om det ikke giver mening, eller om det er DNS som skal understøtte det, selvom det heller ikke giver mening.

Jeg har tidligere skrevet om CDN, det betyder at din side bliver hentet flere steder fra samtidig, med dette HTTP2 noget, er det mere sjældent man behøver CDN.